sotnyu-fazaniv-yaki-buli-viroscheni-na-volini-vipustili-v-diku-prirodu

Сотню фазанів, які були вирощені на Волині випустили в дику природу

 • 488761 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Вчора, 12 жовтня, на Волині на території мисливських угідь у дику природу випустили 100 фазанів, вирощених у трьох фазанаріях Ново-Зборишівського лісництва. Про це Суспільному повідомив головний лісничий Володимир-Волинського лісомисливського господарства Микола Іваницький, інформує УНН.

Деталі

Іваницький зазначив, що у Луцькому районі майже не залишилось цих птахів. Він додав, що цьогоріч уже випускали більше 500 птахів в мисливські угіддя, тож популяцію фазанів сподіваються відновити.

"Наближене до лісового середовище, є і лісові угіддя, і польові угіддя, тобто, комбінований тип мисливських угідь. Фазан, який випущений сьогодні, буде себе нормально почувати, тут є кормова база і місце, де він може оселитися і розмножуватися", – наголосив лісничий.

Відомо, що птахів вирощують в інкубаторах, а коли трохи підростають, то переселяють у вольєри.

Наразі тут – понад півтори тисячі фазанів, – зазначив мисливствознавець ДП "Горохівське ЛМГ" Григорій Биховець. У віці від чотирьох до шести місяців птахів випускають у дику природу.

"Цей весь фазан, за винятком маточного поголів’я, має бути випущений в угіддя. Третій рік займаємося, але досвід вже є і справа просувається. Годуємо, робимо самі комбікорм, потім на зернові переводимо", – зазначив працівник господарства.

Мисливствознавець обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Каращук повідомив, що на Волині за два роки випустили у природу приблизно 10 тисяч фазанів, а цієї осені планують випустили ще п'ять тисяч.

"Працюємо над тим, щоб 100-відсотково забезпечити потреби мисливських угідь області для наповнення фазаном. Фазанарій могтиме працювати на продаж на інші області, а нам за кілька років можна вийти на природне відновлення фазана у Волинській області", - сказав працівник управління.

Каращук також додав, що фазани у дикій природі на Волині вже приживаються і дають потомство. Полювати на них зараз не можна. За його словами, це дозволять після того, коли чисельність птахів буде достатньою.

Довідка 

Фазан звичайний (Phasianus colchicus) — птах підродини Фазанних ряду куроподібних. У природі раніше зустрічався в Азії, пізніше вид було інтродуковано в інших частинах світу. 

Птах має довжину тулуба до 85 см, вагу до 2 кг, довгий клиноподібний хвіст з 18 пір'їв. Має гачкуватий дзьоб. Пір'я на тілі у самців фазанів яскраве та красиве різного кольору — золотавого, темно-зеленого, помаранчевого, фіолетового. По краях голови тріпотять пучки подовжених пір'їн, які утворюють щось на зразок ріжків. Хвіст має жовто-бурий колір з мідно-фіолетовим відливом. Самець набагато більший за самицю. Самиці фазана дуже бліді, мають тіло буро-жовтого кольору з фіолетово-рожевим відливом. 

Фазан звичайний — дуже обережний та боязкий птах. За першої нагоди намагається втекти. Дуже гарно бігає та стрибає. Вважається одним з найкращих стрибунів із куроподібних. У той же час фазан не дуже добре літає. Може пролетіти 70-150 м, але швидко виснажується. Тому намагається не часто літати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мімішність зашкалює: біля станції "Академік Вернадський" народилися дитинчата тюленів

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі