ukenru
sotni-afganskikh-viyskovikh-vtekli-do-tadzhikistanu-cherez-nastup-talibiv

Сотні афганських військових втекли до Таджикистану через наступ талібів

 • 22916 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Більше 300 афганських військових перейшли кордон Таджикистану на тлі захоплення талібами нових територій на півночі Афганістану. Про це пише "Радіо Озоді" з посиланням на прикордонну служба Таджикистану, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що це третій випадок за останні два тижні, коли військові з Афганістану тікають до Таджикистану.

Таджицька прикордонна служба заявила, що ситуація "ускладнилася" після того, як кілька сіл і прикордонний пост в афганській провінції Бадахшан на північному заході країни були захоплені талібами, і це змусило більше 300 афганських солдатів втекти в район Шамсіддінов Шохін Хатлонської області Таджикистану.

Доповнення

Рух "Талібан" в останні тижні взяв під свій контроль десятки районів, відбивши їх у урядових сил. Це відбувається в той час, коли міжнародні сили під керівництвом США виводять війська з Афганістану. Виведення військ викликає побоювання з приводу можливого краху підтримуваного Заходом уряду в Кабулі і державних сил безпеки.

У міру відходу американських військ з Афганістану, Вашингтон знаходиться в пошуках стратегічних партнерів з Центральної Азії. Держсекретар США Ентоні Блінкен 1 липня зустрівся у Вашингтоні з високопоставленими дипломатами з Узбекистану і Таджикистану, в порядку денному переговорів була і афганська тема.

Українські Національні Новини

Новини Світу