ukenru
somiy-vipadok-rotavirusnoyi-infektsiyi-zafiksuvali-u-dnz-na-kirovogradschini

Сьомий випадок ротавірусної інфекції зафіксували у ДНЗ на Кіровоградщині

 • 21801 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 30 червня. УНН. Сьогодні зареєстрували сьомий випадок ротавірусної інфекції у дитини з ДНЗ Помічної Добровеличківського району. Про це поінформували в обласному лабораторному центрі, повідомляє УНН.

Згідно з інформацією, дитина перебуває на амбулаторному лікуванні. У зв’язку з цим медичне спостереження за всіма контактними продовжили до 8 липня.

Як повідомляв УНН, фахівці вірусологічної лабораторії Кіровоградського обласного лабораторного центру у 4-х захворілих дітей з дошкільного навчального закладу м. Помічна Добровеличківського району, де раніше був зареєстрований спалах ГКІ, виділили антиген ротавірусу.

Довідково: ротавірусна інфекція — це гостре вірусне захворювання, яке характеризується проносом, блюванням, слабкістю, адинамією, підвищенням температури. Збудник захворювання — ротавірус, стійкий до факторів навколишнього середовища.

Джерелом ротавірусної інфекції є людина. Вірус потрапляє в організм людини переважно через ротову порожнину через забруднені предмети навколишнього середовища (підлога, меблі, одяг, іграшки, тощо). Не виключаються і інші шляхи передачі інфекції (забруднена їжа, вода, повітряно-крапельний шлях передачі).

Українські Національні Новини

Суспільство