ukenru
somali-na-mezhi-golodu-cherez-vidsutnist-doschiv-ta-zrostannya-tsin-na-produkti

Сомалі на межі голоду через відсутність дощів та зростання цін на продукти

 • 104009 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Близько чверті мільйона людей у ​​Сомалі зіткнулися з голодом, оскільки посуха ускладнюється, а світові ціни на продовольство наближаються до рекордно високих рівнів, повідомили агентства ООН у понеділок. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Агентства заявили, що четвертий поспіль сезон дощів у країні не пройшов, і метеорологи попереджають про ще один сезон дощів нижче за середній наприкінці цього року. Клімат у світі стає більш нестійким.

Водночас світові ціни на продовольство близькі до рекордно високого рівня, досягнутого в березні, оскільки російсько-українська війна вразила ринки основних зернових культур та харчових олій.

Згідно з заявою Світової продовольчої програми (ЗПС), Продовольчої та сільськогосподарської організації (ФАО), дитячої агенції ЮНІСЕФ та Управління ООН, близько 213 000 сомалійців перебувають під загрозою голодної смерті, що майже втричі перевищує рівень, що очікувався раніше у квітні.

Близько 7,1 мільйона сомалійців, або майже половина населення, стикаються з гострим рівнем відсутності продовольчої безпеки, а це означає, що вони навряд чи зможуть отримувати мінімально необхідні калорії і, можливо, їм доведеться продати активи, щоб вижити.

За даними агентств, із середини 2021 року в Сомалі загинуло близько 3 мільйонів голів худоби через посуху.

Агентства додали, що План гуманітарного реагування ООН на 2022 рік профінансовано на сьогоднішній день лише на 18%, і Сомалі конкурує з іншими глобальними осередками надзвичайних ситуацій за фінансування, оскільки відсутність продовольчої безпеки поширюється у всьому світі.

Додамо

У 2011 році внаслідок голоду в Сомалі загинуло близько чверті мільйона людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу