sohodni-den-sukhoputnykh-viisk-zsu-osnovnoi-udarnoi-syly-u-protydii-rosiiskoi-ahresii

Сьогодні День Сухопутних військ ЗСУ – основної ударної сили у протидії російської агресії

 • 103638 переглядiв

Україна відзначає День Сухопутних військ Збройних сил 12 грудня, вшановуючи головну силу, що протистоїть російській агресії, чисельність якої на сьогодні становить близько 250 000 осіб. Свято було запроваджене Указом Президента у 1997 році.

Сьогодні, 12 грудня, усі українці відзначають День Сухопутних військ Збройних сил України - основної ударної сили у протидії російської агресії. Подія була започаткована, згідно указу президента, у 1997 році, пише УНН.

Історія створення, чисельність, командування

Формування Сухопутних військ ЗСУ розпочалося після проголошення Незалежності України на базі Київського, Одеського та Прикарпатського військових округів, які залишилися у спадок від радянського союзу.

У 1996 році створено Командування Сухопутних військ України, якому були підпорядковані органи управління і війська військових округів. До 2005 року, на базі колишніх військових округів відбулося створення  оперативних командувань.

Нині у структурі СВ ЗСУ чотири оперативних командування: "Північ", "Захід", "Схід" та "Південь".

За даними з відкритих джерел, нині чисельність Сухопутних військ ЗСУ складає близько 250 тисяч людей. Усі вони служать у механізованих та танкових військах, ракетних військах та артилерійських підрозділах, підрозділах ППО та в авіації, у Силах спеціальних операцій.

Командувачем Сухопутних військ ЗСУ – генерал-полковник Олександр Сирський, начальник штабу – генерал-майор Ігор Палагнюк.

Відбиття російської агресії

Знищення російських військ під Києвом, звільнення Харківської області та Херсону, героїчна оборона Авдіївки – ось далеко не повний перелік вдалих дій Сухопутних військ ЗСУ у протидії російській агресії.

Як результат – вже майже 350 тисяч знищених окупантів та більше 20 тисяч одиниць танків, броньованої техніки, артилерійських систем.

Нагадаємо

Шостого грудня Україна відзначала День Збройних сил України.

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На узбережжя Сан-Дієго викинуло мертного фінвала

     • 111374 переглядiв

    У Росії заявили про збитий дрон над Бєлгородом

     • 51268 переглядiв

    Росіяни відчувають дефіцит палива у Криму – ЦНС

     • 42816 переглядiв