ukenru
sogodni-zbirna-ukrayini-startuvatime-na-zhinochomu-yevrobasketi

Сьогодні збірна України стартуватиме на жіночому Євробаскеті

 • 16837 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Сьогодні у Празі відбудеться перший тур 36-го розіграшу жіночого чемпіонату Європи з баскетболу на якому боротьбу за медалі поведе й національна збірна України, передає УНН.

Перший матч на чемпіонаті Європи підопічні Володимира Холопова у квартеті А зіграють проти господарок, збірної Чехії. Зустріч розпочнеться о 19:00. Також опонентками "жовто-блакитних" будуть іспанки (17-го червня старт о 16:00) і угорки (19-го червня о 13:30). Усі поєдинки команд групи "А" відбуватимуться у місті Градець-Кралове.

Примітно, що напередодні старту чемпіонату Європи ФІБА оприлюднила фінальну версію рейтингу сили жіночих збірних за версією своїх експертів. Збірна України посіла 11-й рядок. Наші суперники по групі іспанки зайняли 2-й рядок, чехи опустилися на 13-те місце, а збірна Угорщини – 12-та.

Варто відзначити, що лідером збірної України має виступити захисник Аліна Ягупова. Зіркова українська баскетболістка за підсумками шести матчів відбору стала не тільки найрезультативнішою у своїй команді, а й кращим снайпером усього турніру - 21,5 очка (55,8 відсотки - з гри, 41- триочкові) в середньому за гру.

Додамо, що переможці чотирьох груп відразу пройдуть до чвертьфіналу змагань, а команди, які посядуть 2 і 3 сходинки змагатимуться в 1/8 фіналу. Володарі усіх комплектів медалей стануть відомими 25-го червня.

Нагадаємо, Україна визначилася із остаточною заявку на жіночий Євробаскет-2017.

 

Українські Національні Новини

Спорт