ukenru
sogodni-u-kiyevi-vidbudetsya-samit-ukrayina-yes

Сьогодні у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС

 • 14589 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. У понеділок, 8 липня, у Києві відбудеться саміт Україна – Європейський Союз. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Офісу Президента.

"8 липня 2019 року у Києві відбудеться 21-й саміт Україна – Європейський Союз. На заході головуватимуть Президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер", - вказали в Офісі.

За даними представництва ЄС у Києві, у саміті візьмуть участь Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Могеріні та європейський комісар із європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган.

Саміт відбудеться у Маріїнському палаці. Церемонія зустрічі очікується о 14:00.

"Лідери обговорять безпекові питання, пріоритети політичних, економічних і соціальних реформ, стан імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - додали в Офісі Президента.

Водночас у представництві ЄС додали, що лідери обговорять і перспективи відносин між ЄС та Україною і нові кроки у впровадженні Угоди про асоціацію, включно із глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі (ГВЗВТ).

Окрім того, за даними представництва Євросоюзу, лідери обговорять конфлікт на сході України, виконання мінських угод, наслідки незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, а також питання регіональної та зовнішньої політики.

За результатами саміту буде ухвалено спільну заяву.

О 16:15 – зустріч Президента України Володимира Зеленського, президента Європейської ради Дональда Туска та президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера з представниками ЗМІ.

Саміт відбудеться на фоні 10-ої річниці Східного партнерства.

Нагадаємо, 7 липня Зеленський і Туск відвідали Станицю Луганську на Луганщині.

Українські Національні Новини

Політика