ukenru
socar-blizka-do-pridbannya-azs-glusco-ale-vlada-ukrayini-zaboronyaye

SOCAR близька до придбання АЗС Glusco, але влада України забороняє

 • 19187 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Стало відомо, що компанія Socar New Energy буде новим власником мережі автомобільних заправних станцій Glusco. Колись уже було відомо, що дана компанія стала оператором для поставки палива Роснефти на територію України. Зареєстрована дана компанія на Кіпрі. Про можливий розвиток подій повідомляє портал enkorr, передає УНН.

Для даної угоди тривалий час підбирали певну структуру. За підсумком було вирішено, що дана угода буде завершена на 100%, тобто права на Glusco Energy перейдуть до Socar New Energy.

Поки на даний момент новина не офіційна, проте співрозмовник зазначеного вище видання говорить про те, що інформація надійде вже найближчим часом і буде зареєстрована у кіпрській компанії.

Проте, щоб приступити до роботи на території України, компанії потрібен дозвіл Антимонопольного комітету. Крім цього, компанії буде потрібно дозвіл на співпрацю з іншими країнами, звідки йде діяльність.

За останні роки між Україною та Азербайджаном сильно покращилися відносини в сфері постачання нафтопродуктів. Більш того, саме Азербайджан став одним з найбільш цінних постачальників для України.

Подібне рішення з боку СОКАР цілком логічно, адже їм потрібно розширювати власний бізнес на території України, а нафтопродукти в цій справі є визначальними.

Природно, на даний момент це не офіційна інформація, тому в мережі можна зустріти публікації, які свідчать, що покупки в найближчим часом чекати не варто. Причому приписують такий варіант подій до того, що президент України, Володимир Зеленський, дав свою відмову на покупку мережі АЗС.

Стає незрозуміло що саме хоче зробити президент України, адже подібне рішення може серйозно зіпсувати стосунки між двома країнами.

Що ж до самого президента, то в минулому році він називав відносини між Україною і Азербайджаном "особливими". Природно, пов'язано це з проблемою доставки нафти в Україну з території Російської Федерації.

Що ж до уряду Азербайджану, то подібне рішення з боку України може виявитися ворожими, їх можуть зрозуміти абсолютно не так. Варто врахувати той факт, що Азербайджан завжди підтримував чудові стосунки з Україною, допомагаючи навіть у найважчі періоди країни.

Про те, як закінчиться ця угода ми дізнаємося вже в найближчі тижні. Після цього потрібно буде дозвіл з боку Антимонопольного комітету України, щоб дана угода вважалася завершеною і правильної з юридичного боку.

Українські Національні Новини

Економіка