ukenru
sobolyev-poprosiv-zelenskogo-vidreaguvati-na-nezakonne-pozbavlennya-yogo-derzhokhoroni

Соболєв попросив Зеленського відреагувати на незаконне позбавлення його держохорони

 • 18826 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв, 3-річного сина якого було вбито в результаті замаху на нього, записав відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського з проханням відреагувати на незаконне позбавлення його державної охорони. Відповідне відео він розмістив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"За останні два тижні відбулося багато подій. У мене є 100% інформація про те, що на мене і мою сім’ю готується замах. Ця інформація є і у поліції. Проте, в п’ятницю, аж до понеділка, ГУНП міста Києва знімає охорону. Не дивлячись на те, що є доручення Головного слідчого управління України про забезпечення заходів безпеки", - наголосив Соболєв.

За його словами, за попередні два місяці, доки кримінальна справа щодо вбивства його сина була в ГУНП міста Києва, слідство не просунулося ні на крок.

"Я хочу звернутися до Президента України: у мене велике прохання до Вас, не як до Президента, а як до батька – виділіть у своєму щільному графіку лише 5 хвилин для мене. Я готовий надати всю інформацію, за допомогою якої ми попередимо разом з вами багато смертей, які можуть бути в нашій країні. Дякую вам заздалегідь", - сказав Соболєв.

Як повідомлялося в УНН, ввечері 1 грудня 2019 року у центрі Києва обстріляли автомобіль, у салоні якого перебувала родина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. Куля влучила у трирічного хлопчика — сина Соболєва, який помер дорогою до лікарні.

2 грудня правоохоронці заявили про затримання двох підозрюваних у нападі. За версією слідства, підозрювані, двоє громадян України, 18 та 19 років, діючи на замовлення невстановленої особи, розробили спільний план вчинення вбивства депутата, визначивши місце для його здійснення – майданчик біля ресторану в центрі Києва, а також шляхи підходу та відходу.

17 грудня у прокуратурі Києва повідомили, що причетним до замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, під час якого загинув його трирічний син, вважається 25-річний уродженець Росії.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора (ОГП) активізував розслідування нападу на родину депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва та вбивства його 3-річного сина.

Українські Національні Новини

Політика