snaryadi-vibukhayut-zagrava-a-mi-yidemo-2-km-god-yak-vivozili-lyudey-z-kramatorsku

"Снаряди вибухають, заграва, а ми їдемо 2 км/год": як вивозили людей з Краматорську

 • 186911 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Людей з Краматорську вивозили навіть попри те, що єдиний залізничний міст розбили снарядами. Про це на YouTube-каналі Раміни Есхакзай розповіла начальниця поїзда, який останнім вивозив людей з міста перед трагедією на вокзалі.

Цитата

"Машиніст із такою грамотністю розрахував траєкторію проїзду, що він "розігнав" поїзд до 2 км/год і всі 15 вагонів пройшли під розламаним мостом. Ми бачили, коли проїжджали, що з обидвох боків хлопці у жилетах (ремонтні бригади - ред.). Снаряди вибухають, заграва велика, і вони сидять з фонариками щось там дороблюють. Тобто вони навіть ще не пішли, коли ми їхали", - розповіла Лілія Семенова.

Деталі

Начальниця поїзда впевнена, що екіпаж та пасажири вижили лише завдяки зусилля машиніста і ремонтних бригад.

Рано вранці пасажири дізнались, що по вокзалу вдарили "Точкою-У". Багато в кого лишилися друзі і родичі на вокзалі, комусь не вистачило місця у вагонах. У поїзді стояв крик і плач від розпачу пасажирів.

Додамо

За даними слідства, 8 квітня 2022 року збройні сили рф у порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснили ракетні удари по залізничному вокзалу Краматорска.

На момент удару відбувалася евакуація населення, на вокзалі перебувало майже 4000 цивільних осіб, серед яких більшість — жінки та діти.

Внаслідок ракетного удару по території залізничного вокзалу Краматорська Донецької області загинули 39 людей, серед яких 4 дитини.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі