ukenru
smertnist-vid-covid-19-u-skhidniy-yevropi-perevischila-1-milyon

Смертність від COVID-19 у Східній Європі перевищила 1 мільйон

 • 20512 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. У четвер, 30 грудня, кількість смертей від коронавірусу в Східній Європі перевищила 1 мільйон, оскільки варіант Омікрона загрожує обрушитися на регіон. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Відзначається, що три з п'яти країн, що повідомляють про найвищу кількість щоденних смертей в Європі, зі Сходу, включаючи Росію, Польщу та Україну.

Східна Європа становить 39% населення регіону, і на неї припадає більше половини всіх випадків смерті від COVID в Європі.

Кількість померлих у Східній Європі в четвер досягла 1 045 454 в порівнянні з 1 873 253 у всій Європі.

У регіон входять Білорусь, Болгарія, Чехія, Угорщина, Молдова, Польща, Румунія, Росія, Словаччина та Україна.

Відносно невелика кількість випадків Омікрону була виявлена в Східній Європі, на відміну від Західної Європи, де щоденні випадки зараження побили всі рекорди.

У середу Польща повідомила про 794 смертельні випадки, пов'язані з COVID. Це був рекордний рівень для четвертої хвилі пандемії, хоча цифра, можливо, була завищена через затримку звітності через Різдво.

Міхал Сутковскі, представник коледжу сімейних лікарів в Польщі, звинуватив зростання кількості жертв у Польщі перевантаженою системою охорони здоров'я, нестачею знань і відносним небажанням проходити вакцинацію в порівнянні з Заходом, в тому числі для найбільш вразливих груп.

Також повідомляється, що Росія обігнала Бразилію і займає друге місце в світі за кількістю померлих від пандемії covid-19 після США, як показали дані Державної служби статистики Росії і розрахунки Reuters в четвер.

Росстат повідомив, що в листопаді від коронавірусу померло 87 527 осіб, що зробило цей місяць найбільш смертоносним в Росії з початку пандемії.

У всьому світі від пандемії померло понад 5,7 мільйона осіб.

Чехія та Угорщина лідирують за рівнем вакцинації в регіоні: майже 64% всього населення обох країн отримали хоча б одне щеплення.

Нагадаємо

Станом на ранок п'ятниці у світі коронавірусною хворобою covid-19 захворіло вже понад 286 млн осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство