slovatski-dalekobiinyky-pohrozhuiut-znovu-blokuvaty-kordon-z-ukrainoiu

Словацькі далекобійники погрожують знову блокувати кордон з Україною

 • 29761 переглядiв

Словацькі далекобійники погрожують заблокувати пункт пропуску "Вишнє Нємецьке-Ужгород" з Україною, якщо ситуація з дозволами для українських перевізників не вирішаться.

Союз автомобільних перевізників Словаччини заявив про готовність знову заблокувати прикордонний пункт з Україною, якщо ситуація зі скасуванням дозволів для українських перевізників не вирішиться. Йдеться про пункт пропуску - "Вишнє Нємецьке – Ужгород". Про це УНН повідомляє із посилаанням на пресслужбу Союзу автомобільних перевізників Словаччини UNAS.

UNAS залишається в стані страйкової готовності, і в разі відсутності іншої альтернативи для розв'язання ситуації UNAS готова повністю заблокувати прикордонний перехід "Вишнє Нємецьке – Ужгород" в обох напрямках

  - йдеться у повідомленні UNAS Facebook.  

Деталі

Союз автомобільних перевізників подякував міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за те, що той підняв проблему скасування дозволів для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини на засіданні Транспортної ради ЄС в Брюсселі 4 грудня.  У четверг, 7 грудня, представники UNAS зустрінуться з ним і будуть шукати шляхи вирішення ситуації.

Ми розуміємо, що шлях до вирішення проблеми нелегкий, але неприпустимо, щоб нинішня ситуація зберігалася

- наголошується у повідомленні перевізників.

Нагадаємо

1 грудня словацькі далекобійники почали блокувати рух вантажівок на прикордонному пункті пропуску "Вишнє Нємецке-Ужгород" з Україною, дозволяючи обмежений проїзд. Вони приєдналися до польських водіїв вантажівок.

Ввечері 4 грудня акція далекобійників завершилась.  5 грудня  Держприкордонслужба повідомила, що рух для вантажівок через словацько-український кордон у пункті пропуску "Вишнє Нємецке-Ужгород"було розблоковано.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі