slovachchina-pidtrimaye-pochatok-peregovoriv-schodo-vstupu-ukrayini-do-yevrosoyuzu-posol-yes

Словаччина підтримає початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу – посол ЄС

 • 24208 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова відвідала Словаччину. Місцеві чиновники запевнили її, що підтримають початок вступних переговорів Європейського Союзу з Україною. Про це вона заявила у Facebook, передає УНН.

Цитата

“Їду зі Словаччини з гарним почуттям... Мене всі запевнили, що Словаччина продовжить підтримувати Україну, політично і фінансово. Вона підтримає ініціативи ЄС, включно з підтримкою відкриття переговорів про членство України в Євросоюзі”, — написала вона.

Деталі

Матернова повідомила, що вона провела зустрічі з президентом Зузаною Чапутовою, заступником прем'єр-міністра Петром Кмецем, міністром оборони Робертом Каліняком і держсекретарем МЗС Мареком Ештоком.

Також вона поговорила з представниками парламенту Словаччини: віце-спікером і лідером опозиційної “Прогресивної Словаччини” Міхалом Шімечкою і представником комітету у закордонних справах Томашем Валашеком.

Доповнення

У Міноборони Словаччини заявили про припинення військової допомоги Україні.

Прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо заявляв, що Словаччина може збільшити свій внесок до бюджету Євросоюзу найближчими чотирма роками на 400 млн євро в рамках пакету в 50 млрд євро, призначеного для України, але висловив для цього умови.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні збільшуються можливості ППО — Зеленський

     • 28519 переглядiв