slovachchina-otrimaye-nimetski-sistemi-ppo-dlya-prikrittya-kordonu-z-ukrayinoyu

Словаччина отримає німецькі системи ППО для прикриття кордону з Україною

 • 733726 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Міністерство оборони Словаччини повідомило у четвер, що Німеччина передасть їй дві ЗРК ближньої дії MANTIS для захисту східного кордону з Україною, інформує УНН посилаючись на Reuters.

Деталі

Бундесвер передасть Словаччині дві системи протиповітряної оборони MANTIS (модульна, автоматична та мережева система наведення та перехоплення) для "постійного посилення протиповітряної оборони". Навчання словаків системі озброєння розпочнеться у Німеччині протягом наступних кількох місяців.

"MANTIS посилить охорону східного кордону з Україною, що забезпечується силами та засобами збройних сил Словаччини", - йдеться у повідомленні.

Словаччина підтримувала Україну постачанням зброї, у тому числі важкої техніки, а в її східному місті Михаловці знаходиться німецький центр обслуговування німецької техніки, доставленої в Україну.

Довідка

Система озброєння MANTIS є стаціонарною системою ППО ближньої дії. Вона може боротися з так званими таранними цілями (ракети, артилерія та міномети), а також з безпілотниками та крилатими ракетами. Система MANTIS складається з двох сенсорних блоків з пошуковою РЛС, ТВ-камери, інфрачервоної камери та лазерного далекоміра, а також оперативного та вогневого центру та восьми турелів. У вежі встановлена 35-мм револьверна гармата, здатна вести вогонь з теоретичною скорострільністю 1000 пострілів за хвилину. Стрілянина здійснюється сучасними боєприпасами AHEAD, які запрограмовані при виході зі стовбура таким чином, що снаряд вибухає за кілька метрів від мети і знищує її хмарою субснарядів. Виробник MANTIS – збройова компанія Rheinmetall.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві перейменували проспект та площу Перемоги

     • 826775 переглядiв

    Греція продовжить закупівлю ізраїльських ракет NLOS

     • 654527 переглядiв