ukenru
slidstvo-u-spravi-vibukhu-avtivki-u-spalnomu-rayoni-kiyeva-zavershili

Слідство у справі вибуху автівки у спальному районі Києва завершили

 • 13204 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Досудове розслідування вибуху автомобіля у спальному районі Києва на початку 2019 року, що розцінювалося як замах на замовне вбивство, завершено. Про це УНН повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора (ОГП).

"За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно групи осіб, які підозрюються у замаху на замовне вбивство людини з корисливих мотивів на початку 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, замах був вчинений шляхом підриву автомобіля потерпілого за місцем його проживання у спальному районі міста Києва. Крім того, ці ж особи підозрюються у підпалі автомобіля адвоката у липні 2018 року у паркінгу житлового будинку у столиці, додали у відомстві.

"Під час проведення слідчих дій також зібрано докази щодо незаконного зберігання значного арсеналу вогнепальної зброї: понад 1000 штук боєприпасів різного калібру, протипіхотних мін, вибухових речовин, запалів та детонаторів до них, частин вогнепальної зброї, а також тепловізорів, глушників для нарізної зброї, засобів конспірації тощо. Указане могло бути завезене із зони бойових дій на сході нашої країни, де брав участь у бойових діях один із підозрюваних", - зауважили в ОГП.

Вказана група осіб, як повідомляється, підозрюється у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів, таких як умисне вбивство, вчинене на замовлення, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, умисне знищення або пошкодження майна, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо, 28 лютого 2019 року в Оболонському районі Києва стався вибух автомобіля Audi. Внаслідок події постраждав водій. Згодом стало відомо, що автомобіль належить приватному підприємцю, а вибухівку заклали під переднім колесом.

Українські Національні Новини

Київ