ukenru
slidkom-rf-nazvav-osnovnu-versiyu-prichini-prorivu-dambi-v-krasnoyarskomu-krayi

Слідком РФ назвав основну версію причини прориву дамби в Красноярському краї

 • 10574 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. В якості пріоритетного версії прориву дамби в Красноярському краї РФ слідство розглядає порушення при проведенні золотодобувних робіт. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії, повідомляє УНН.

Слідчими органами Слідчого комітету РФ по Красноярському краю і Республіці Хакасії проводиться розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 216 КК РФ (порушення правил безпеки при веденні робіт, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб).

"В якості пріоритетного версії прориву дамби в Красноярському краї РФ поряд з іншими слідство розглядає порушення при проведенні золотодобувних робіт", - йдеться в повідомленні СК РФ.

В рамках розслідування кримінальної справи затримані директор золотодобувного підприємства ТОВ "Сісім", начальник і майстер гірського ділянки цієї ж організації. В офісі золотодобувної організації проведені обшуки, вилучено технічна і фінансова документація.

Нагадаємо, 19 жовтня 2019 року в нічний час на території золотодобувного рудника недалеко від селища Щетинкино в Красноярському краї прорвало технологічну дамбу на річці Сейба. В результаті події, за попередніми даними, загинули 15 осіб, госпіталізовано в медичні установи 14 постраждалих.

Українські Національні Новини

Новини Світу