ukenru
slidchikh-natspolitsiyi-suditimut-za-nezakonne-zatrimannya-pidpriyemtsiv

Слідчих Нацполіції судитимуть за незаконне затримання підприємців

 • 20361 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Двох слідчих Національної поліції у Полтавській області судитимуть за незаконне затримання підприємців. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"До суду скеровано обвинувальний акт щодо двох слідчих Головного управління Національної поліції в Полтавській області, підозрюваних у незаконному затриманні громадян", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що правоохоронці без законних підстав та ухвали суду затримали місцевих підприємців за підозрою у заволодінні майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Слідчі внесли завідомо неправдиві відомості до протоколу затримання.

"Підозрювані під час досудового розслідування жодного разу не прибули на виклик слідчого, прикриваючись участю у проведенні слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.371 (завідомо незаконне затримання) та ч.1 ст.366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) ККУ.

"У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Служби безпеки України, який підозрюється у збуті наркотиків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП