ukenru
skripal-tayemno-yizdiv-do-pragi-zmi

Скрипаль таємно їздив до Праги – ЗМІ

 • 12223 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль в 2012 році таємно відвідав Прагу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Respekt.

За даними видання, після того, як Скрипаль оселився в Великобританії, він почав співпрацювати зі службою М16 з питання розкриття мережі російських закордонних агентів. Для цього екс-співробітник ГРУ зустрічався з "представниками спецслужб з дружніх країн, включаючи Чехію".

Як пише Respekt, його візит до Праги був коротким, але корисним для країни.

Представники чеських спецслужб потім з колишнім російським шпигуном як мінімум один раз, зустрічалися і в Великобританії.

При цьому чеські спецслужби ніяк не пов'язують ці факти з отруєнням Скрипаля.

Як повідомляв УНН,прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш в понеділок спростував інформацію про виробництво і розробку нервово-паралітичної речовини “Новачок” в Чехії.

Раніше президент республіки Мілош Земан заявив, що нервово-паралітичний газ “Новачок” в незначній кількості виготовлявся і зберігався в Чехії.

Бабіш зазначив, що зроблена президентом заява була непорозумінням.

Нагадаємо, 4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочка отруїли нервово-паралітичним речовиною, розробленим в Росії.

Експерти Організації з заборони хімічної зброї заявили, що сім’ю Скрипалів у британському Солсбері отруїли декількома міліграмами “Новачка”.

Українські Національні Новини

Новини Світу