ukenru
skilki-pributku-mozhe-vtratiti-rosiya-cherez-naftove-embargo-yes-analiz-bloomberg

Скільки прибутку може втратити росія через нафтове ембарго ЄС - аналіз Bloomberg

 • 203552 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Видання Bloomberg проаналізувало, скільки втратить росія прибутку від нафтового ембарго ЄС, пише УНН.

Деталі

За підрахунками Bloomberg, російський диктатор володимир путін може втратити близько 10 мільярдів доларів на рік від експорту нафти при забороні з боку ЄС. Це тому, що росія буде змушена продавати свою нафту зі знижкою в Азію, де вона вже переходить з рук в руки, приблизно на 34 долари за барель дешевше, ніж ціна на ф’ючерси на Brent.

Припинення поставок через північну гілку нафтопроводу "Дружба" до Польщі та Німеччини призведе до скорочення ще на 12 мільярдів доларів. Як зазначає видання, росія й надалі зароблятиме близько 6 мільярдів доларів на експорті до Угорщини, Словаччини та Чехії через південні гілки "Дружби".

Як зазначає Bloomberg, минулого року росія доставляла у Європу близько 720 тисяч барелів сирої нафти на добу через нафтопровід "Дружба". Для порівняння, обсяги перевезення нафти з портів Балтійського, Чорного та Арктичного моря становлять 1,57 млн ​​барелів на добу.

Раніше

Глава Європейської ради Шарль Мішель заявив, що у ЄС домовилися про часткову заборону на імпорт нафти з рф. Окрім того, лідери країн блоку підтримали рішення відключити від системи SWIFT найбільший російський банк "Сбербанк".

Українські Національні Новини

Політика