ukenru
skhidniy-kitay-gotuyetsya-do-tayfunu-in-fa-pislya-poveni-v-tsentri-krayini

Східний Китай готується до тайфуну Ін-фа після повені в центрі країни

 • 30228 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Китайський комерційний центр Шанхай і сусідні прибережні регіони скасували всі рейси та зупинили потяги метро і закрили підприємства напередодні очікуваного виходу на сушу тайфуну Ін-фа в неділю вдень. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

О 8 ранку (00:00 за Гринвічем) в неділю тайфун пройшов приблизно в 95 км від Чжоушань, великого порту в Чжецзяні, і рухався зі швидкістю 15 км на годину, повідомляє China Meteorological.

За повідомленням Китайського метеорологічного управління, швидкість вітру в Ін-фа досягала 38 метрів в секунду (137 км/год).

Як очікується тайфун пройде на північ уздовж узбережжя Чжецзян близько полудня, минувши Шанхай і до вечора неділі досягне північно-східну провінції Цзянсу.

Управління з надзвичайних ситуацій Чжецзян підвищило рівень реагування на тайфун до найвищого рівня, закривши школи і ринки і призупинивши дорожній рух.

І Шанхай, де проживає близько 26 мільйонів людей, і Ханчжоу на півдні скасували вхідні та вихідні рейси з суботи. Уряд Шанхая заявив, що сповільнить рух поїздів в метро, ​​а влада Ханчжоу попередила жителів, що рух поїздів метро буде припинено.

За повідомленням офіційного інформаційного агентства Сіньхуа, Шанхайський Діснейленд закриється в неділю і понеділок через погодні умови, в той час як міський порт Яншань евакуював сотні судів.

Доповнення

Центральний Китай все ще переживає рекордну повінь, в результаті якої загинуло не менше 58 осіб, відключено електропостачання і понад 1 мільйон осіб були змушені покинути регіон паводку.

Повінь в центральному китайському місті Чженчжоу минулого тижня забрала життя 12 осіб, які опинилися в пастці в системі метро.

Українські Національні Новини

Новини Світу