ukenru
skandal-z-moraesom-sprovokovaniy-z-ukrayini-yurist

Скандал з Мораесом спровокований з України - юрист

 • 10051 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Процедура отримання громадянства для середньостатистичних людей досить складна і довга. Вона спрощується, якщо мова йде про людей, які можуть представляти надзвичайну користь для України. Про це в ефірі програми "Великий футбол" сказав футбольний юрист Дмитро Коробко, коментуючи законність натуралізації португальця Жуніора Мораеса, передає УНН.

"Процедура отримання громадянства для середньостатистичних людей досить складна і довга. Вона спрощується, якщо мова йде про людей, які можуть представляти надзвичайну користь для України. Я займався такими справами, це непросто.

Але є варіанти для людей, які дуже потрібні, і можуть представляти надзвичайну користь для України, це можуть бути спортсмени. Думаю, цим спрощеним шляхом пішли працівники ФФУ, коли займалися питанням щодо Мораеса", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораес впевнений, що законно грає за Україну

В статутах ФІФА та УЄФА не йдеться про те, що потрібно керуватися національним законодавством України або іншої країни, крім Швейцарії, продовжив юрист.

"Складно було уявити, що Португалія, Люксембург дійсно цікавилися кар'єрою Мораеса, рахували, де і куди він поїхав, коли їздив до Китаю та інше. Зрозуміло, що хтось їм цю інформацію закинув. На мою думку, джерело всього цього скандалу десь в Україні", - сказав Коробко.

Як писав УНН, УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо гри португальця за нашу збірну. Цьому передували скарги Федерації футболу Португалії та Люксембургу. Там вважають, що нападник нібито отримав українське громадянство не за правилами, не проживши для цього безперервно в Україні належних 5 років.

Однак, наші юристи теж розібралися в ситуації і стверджують протилежне. За словами юриста Іллі Скоропашкіна, натуралізація Мораеса сталася за всіма нормами українського законодавства і також не суперечить правилам УЄФА.

"Згідно з чинним законодавством України, громадянин України Чавес Рібейро Мораес Жуніор безперервно прожив протягом не менше п'яти років на території України і мав всі підстави грати за збірну України в міжнародному матчі. А відсутність особи в місці проживання менш шести місяців (мається на увазі гра Мораеса в Китаї - ред.), не перериває термін постійного проживання на території України з точки зору національного законодавства", - пояснив він.

Українські Національні Новини

Спорт