skaletska-za-zhumadilova-u-medychnykh-zakupivliakh-buly-chitko-vidpratsovani-usi-protsesy

Скалецька: за Жумаділова у "Медичних закупівлях" були чітко відпрацьовані усі процеси

 • 197941 переглядiв

На ДП "Медичні закупівлі", за часів керівництва підприємством Арсеном Жумаділовим, були чітко налагоджені усі механізми роботи. Та на новій посаді керівника "Державного оператора тилу" йому доведеться працювати у синергії з урядом. Таку думку у коментарі УНН висловила колишній міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Професійні характеристики не буду оцінювати, думаю, що в українському соціумі від таких речей потрібно поступово відходити. Але давайте загалом: державні органи в нашій країні – це суцільний єдиний організм. І успішність роботи ДП "Медичні закупівлі" полягала в тому числі у тому, що вони координувалися з міністерством, і у міністерства була синергія з їхніми цілями, діями. Це дійсно так. Тобто коли є взаєморозуміння різних структур, підпорядкованих між собою, взаєморозуміння цих структур з урядом, а в уряді так само є розуміння доцільності тих чи інших змін - а у нас було розуміння з ДП, з Мінфіном, щодо запровадження нових підходів до витрат грошей через ДП, - то оце все поєднання ключових гравців в одному напрямку, у частині розуміння спільних цілей і задач, і підходів, власне, до їх реалізації, і привело до успішності

- пояснила Скалецька.

Вона додала, що за керівництва Жумаділова у "Медичних закупівлях" було налагоджено процеси.

"У ДП "Медичні закупівлі" за його керівництва були досить чітко відпрацьовані всі механізми роботи", - додала Скалецька.

Водночас вона зауважила, що робота була успішною, бо всі процеси відбувалися у взаємодії між представниками різних органів влади та структур.

"Так, йому (Жумаділову – ред.) точно вдалося (побудувати роботу "Медичних закупівель" належним чином – ред.). Але у залежності від взаємодії його з міністерством, профільними замами, відповідними підрозділами в самому міністерстві. Також важливе питання, чи є взаємодія з Мінфіном і КМУ. Бо в нашому уряді, повторюся, ця взаємодія була, вона була налаштована максимально дієво і ефективно. У нас була командна гра. (…) Якщо в цій агенції перед ним стоїть задача проводити максимально прозоро і ефективно закупівлю за державні кошти для міністерства відповідного – то йому це точно вдасться. Бо йому знайома ця процедура і цей підхід, і він себе в ньому вже показав як ефективний керівник. Але знати процес і організувати ці процедури буде не достатньо, тому що багато рішень йому треба буде супроводжувати рішеннями Кабміну, рішеннями внутрішніми. Тому важлива їх синергія, аби запустити цей механізм", - вважає Скалецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максимальна залученість національних виробників та відміна дискримінаційних вимог – Жумаділов про нову стратегію Міноборони в питанні закупівель

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Перереєстрацію авто в Дії презентують 19 грудня - Федоров

     • 33337 переглядiв

    Норвегія посилює вимоги до українських біженців: що відомо

     • 31211 переглядiв

    Армія рф обстріляла Очаків на Миколаївщині, жертв немає

     • 34945 переглядiв

    "Державний оператор тилу" проводить опитування підприємців

     • 28734 переглядiв