ukenru
sitnik-vvazhaye-nabu-vse-sche-potuzhnim-antikoruptsiynim-organom-gromadyani-i-parlamentari-mayut-inshu-dumku

Ситник вважає НАБУ все ще потужним антикорупційним органом - громадяни і парламентарі мають іншу думку

 • 14684 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Директор НАБУ Артем Ситник дав схвальну оцінку діяльності антикорупційних органів України, передає УНН із посиланням на пресслужбу бюро.

"В Україні створена та функціонує потужна антикорупційна інфраструктура у складі НАБУ, САП та НАЗК, яка вже демонструє результати своєї діяльності. Зараз важливо захистити побудоване", — зазначив Ситник.

Він також заявив про наступ на незалежність антикорупційних органів, вказуючи, що це спровоковано розслідуваннями щодо топ-корупції, а також фактами притягнення до відповідальності осіб, які вважалися раніше "недоторканними" в Україні".

Доповнення

Утім, суспільство іншої думки. Результати опитування, проведеного нещодавно компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього, засвідчили, що українським антикорупційним органам – НАБУ та САП – не довіряє більше половини українців.

Неефективність НАБУ підтверджує також парламентська Тимчасова слідча комісія з "Укрзалізниці". Вона почала свою роботу в січні і днями затвердила звіт за результатами піврічної роботи.

Масштабна корупція, з якою не справляється НАБУ, некомпетентні менеджери і повсюдна недбалість - основні причини занепаду "Укрзалізниці", за оцінкою ТСК. Комісія закликає в терміновому порядку звільнити всіх членів Наглядової ради та керівництво компанії, і на їхнє місце взяти компетентних людей. Разом з тим НАБУ має організувати роботу детективів і виправдати існування свого спецвідділу з розслідування корупції в "УЗ".

Українські Національні Новини

Політика