ukenru
sistema-prozorro-zapustila-noviy-proekt-schodo-prodazhu-derzhvlasnosti

Система ProZorro запустила новий проект щодо продажу держвласності

 • 11309 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Система ProZorro запустила новий проект щодо продажу та оренди державної власності, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

З лютого 2017 року всі активи неплатоспроможних банків продаються виключно через систему ProZorro.Продажі. Новий проект покликаний перенести цей позитивний досвід на сферу продажів державної власності

Серед лотів, які будуть виставлятися на продаж через нову електронну систему - державне та комунальне майно, необроблена деревина, металобрухт, об’єкти малої приватизації, в тому числі будівлі і споруди тощо.

Заступник голови Фонду державного майна України Андрій Гайдуцький, підкреслив: “Фонд держмайна активно сприяє створенню спільного проекту з ProZorro. За останні два роки ми відкрили бази даних по об’єктах приватизації, почали продажі на електронних торгах. Нова платформа дозволить зробити ще один важливий крок в напрямку цієї реформи”.

Зі свого боку виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин розповів, що сьогодні інструменти моніторингу дозволяють відслідковувати статистику на всіх проектах команди ProZorro, забезпечуючи її відкритість для кожного. “Ті цінності і принципи, які ProZorro закладають у кожен проект, дозволять нам наближатися до важливої спільної мети - подолання корупції. ТІ Україна відкрита до співпраці із активістами, які хочуть контролювати роботу системи ProZorro.Продажі”, - підкреслив він.

У відомстві нагадали, що у вересні 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Громадська організація “Трансперенсі Інтернешнл Україна” (ТІ Україна) підписали офіційний договір про взаємодію в пілотному проекті з продажу активів неплатоспроможних банків. А вже за два місяці, у листопаді 2016 року, система “ProZorro.Продажі” показала зразкову роботу під час перших реальних аукціонів.

Як повідомляв УНН, Міноборони почало закупівлю 112 тис. сухпайків через систему ProZorro.

Українські Національні Новини

Економіка