ukenru
sin-prodyusera-yakiy-pratsyuvav-iz-zelenskim-otrimav-visoku-posadu-v-kabmini-reuters

Син продюсера, який працював із Зеленським, отримав високу посаду в Кабміні – Reuters

 • 16239 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Син кінопродюсера, який працював із Президентом України Володимиром Зеленським, став головним економічним радником в уряді України. Про це пише агентство Reuters із посиланням на джерела, передає УНН.

Повідомляється, що син кінопродюсера Олександра Роднянського, Олександр, економіст британського Кембриджського університету, вже був частиною команди радників і працював над економічною програмою Зеленського після його обрання президентом у цьому році.

Але джерела в уряді повідомили, що його підвищили до головного економічного радника, і це призначення було підтверджено у письмовій заяві Reuters від державного секретаря Кабінету Міністрів Володимира Бондаренка.

У свою чергу, 34-річний Роднянський визнав, що його ім'я може привернути небажану увагу до його призначення.

"Люди, які працювали у президентській канцелярії, казали мені, що моє прізвище є фактором ризику. Моє прізвище могло бути скандалом саме по собі. Мені сказали про це ще до того, як я вирішив, чи хочу я приєднатися (до уряду - ред.) чи ні", - сказав Роднянський у коментарі агентству.

Батько Роднянського заснував телеканал "1+1" і "допоміг президенту Володимиру Зеленському стати загальновідомим", пишуть журналісти.

Старший Роднянський, чиї фільми включають драму "Левіафан" у 2014 році, яка отримала Золотий Глобус, зараз живе в Росії.

"1+1" був пізніше придбаний Коломойським, і канал став платформою для виборчої кампанії Зеленського.

Покинувши Київ у віці шести років, Роднянський-молодший виріс у Німеччині, навчався і працював, в основному, у Сполучених Штатах, Німеччині та Великій Британії. З 2009 по 2011 рік він був керівником з розвитку бізнесу в кінокомпанії свого батька.

Роднянський розповів Reuters, що у червні він був представлений Гончаруку Сергієм Шефіром, одним із засновників "Кварталу 95" і який також є головним помічником президента.

Як повідомляв УНН, раніше Зеленський призначив нового заступника секретаря РНБО.

Українські Національні Новини

Політика