simya-gendirektora-rosiyskoyi-raketnoyi-kompaniyi-spokiyno-zhive-u-prazi-zmi

Сім’я гендиректора російської ракетної компанії спокійно живе у Празі – ЗМІ

 • 905950 переглядiв

Київ. 9 липня. УНН. Родина Бориса Обносова – керівника російського збройового холдингу «Тактичне ракетне озброєння», володіє нерухомістю в Чехії на сотні мільйонів крон. Сам Обносов, компанія якого розробляє ракети, якими росія обстрілює Україну, не значиться ні в чеському, ні в європейському списку санкцій. Про це пише чеське видання Novinky, передає УНН.

Деталі

За даними видання, у Празі живе зять Обносова - Ростислав Зоріков. Останній є постійним резидентом Чехії щонайменше з червня 2020 року й володіє нерухомістю вартістю понад 100 мільйонів крон.

Ні Обносов, ні Зоріков не перебувають під санкціями Європейського Союзу або Чехії, хоча російська корпорація в санкційному списку є. У Міністерстві закордонних справ Чехії відмовилися коментувати ситуацію.

Цитата

"Ми не розголошуємо подробиць щодо процесу внесення осіб до національного списку санкцій з міркувань безпеки", - заявив речник відомства Деніел Дрейк.

Доповнення

Ростислав Зоріков — чоловік доньки Бориса Обносова Ольги, яка, як вважають, працює в івент-агентстві, що спеціалізується на організації розкішних весіль та урочистостей в росії та за кордоном. Ольга також має 20% акцій в холдингу свого батька.

Згідно з інформацією фонду, сам Зоріков володіє активами у двох компаніях на суму близько 188 мільйонів чеських крон. Його компанії офіційно займаються будівельною діяльністю та здачею в оренду нерухомості, квартир і нежитлових приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПотрібне ППО і санкції за комплектуючі для ракет рф – Єрмак після ворожої атаки на Львів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський призначив нового керівника Нацгвардії

     • 1181165 переглядiв