silniy-dosch-u-pekini-pislya-tayfunu-peretvoriv-dorogi-na-richki-dvoye-zagiblikh

Сильний дощ у Пекіні після тайфуну перетворив дороги на річки, двоє загиблих

 • 312776 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Через безперервний дощ, який з вихідних перетворив дороги на річки, внаслідок чого загинули щонайменше дві людини, а сотні опинилися в пастці, у понеділок у західних передмістях Пекіна все ще вирує стихія, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Сотні доріг у столиці Китаю було затоплено, а державні ЗМІ опублікували відеоролики, на яких видно, як швидкі потоки несуть напівзатоплені автомобілі в районі Ментугу, після того, як залишки тайфуну "Доксурі" обрушили рекордну кількість опадів на місто з населенням майже 22 мільйони людей.

Два тіла було знайдено у воді під час екстреного патрулювання у Ментугу, коли рятувальники евакуювали сотні людей до інших частин міста.

Окрім Пекіна, зливи продовжували заливати сусіднє місто Тяньцзінь, а також провінцію Хебей у регіоні розміром майже з Велику Британію після тайфуну "Доксурі", рівень якого у вихідні перейшов у тропічну депресію.

Три з п'яти річок, що становлять басейн річки Хай, у понеділок піднялися до небезпечного рівня. За повідомленнями державних ЗМІ, деякі будинки були змиті в річку Юндін, і майже 55 000 людей було евакуйовано зі своїх будинків у місті Баодін.

За даними державних ЗМІ, середня кількість опадів у Пекіні досягла 176,9 мм з вечора суботи до дня понеділка, при цьому максимальна зареєстрована кількість опадів на метеостанції в Ментугу досягла 580,9 мм.

Пекінська обсерваторія зберегла "червоний" рівень небезпеки — найвище попередження щодо сильних дощів, а Пекінська гідрологічна станція підвищила рівень попередження про повені, надавши прогноз про нові дощі та річкові паводки.

Безперервні дощі з вихідних до ранку понеділка побили добові рекорди з опадів на 14 метеостанціях у провінціях Пекін, Хебей, Шаньсі та Шаньдун.

За повідомленнями ЗМІ, понад 31 тисячу людей було евакуйовано зі своїх будинків у Пекіні, зупинено роботи на більш ніж 4 тисячах будівельних об'єктів, майже 20 тисяч будівель оглянуто на наявність пошкоджень, а мальовничі місця у місті закриті.

За даними програми для відстеження рейсів Flight Master, у понеділок вдень обидва столичні аеропорти скасували понад 200 рейсів, з яких близько 600 було затримано.

Залізнична влада направила робітників, щоб вони відправили їжу, у тому числі локшину швидкого приготування, яйця та шинку, а також питну воду пасажирам поїзда, що застрягли на ніч.

Станом на понеділок дощ торкнувся 358 доріг у Пекіні.

У північній провінції Хебей водій зник безвісти після того, як дві вантажівки впали з мосту, що обрушився, в місті Баодін в неділю, а вантажний залізничний міст у місті Шицзячжуан був змитий річкою, повідомляють ЗМІ.

Доповнення

"Доксурі" став одним із найсильніших ураганів, що обрушилися на Китай за останні роки, і минулими вихідними викликав широкомасштабні повені в південній провінції Фуцзянь, змусивши сотні тисяч людей залишити свої будинки.

У той час як "Доксурі" продовжує стихати, синоптики попередили, що наближається тайфун "Ханун", який цього тижня має обрушитися на густонаселене узбережжя Китаю.

Влада заявила, що "Ханун" може завдати додаткових збитків врожаю кукурудзи та іншим культурам, які вже постраждали від "Доксурі".

Several areas of Beijing hit by rainstorm pic.twitter.com/lISnSSHdfA

— CGTN (@CGTNOfficial) July 31, 2023

116 people rescued from flooding in #Beijing suburb. #Doksuri pic.twitter.com/YfEqbf3uwz

— CGTN (@CGTNOfficial) July 31, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Барбі" б’є рекорди у прокаті другий вікенд підряд

     • 960802 переглядiв

    До Польщі на ремонт прибули танки Leopard з України

     • 315166 переглядiв

    Китай обмежує експорт обладнання для дронів

     • 410477 переглядiв