sili-oboroni-pivdnya-sposobi-borotbi-z-dronami-kamikadze-vzhe-vinayshli

Сили оборони Півдня: способи боротьби з дронами-камікадзе вже винайшли

 • 297686 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Українські захисники уже винайшли способи, як боротися з дронами-камікадзе ворога. Водночас динаміка їх застосування на півдні "примерзла", ймовірно, через погоду. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Динаміка застосування трохи примерзла. Напевно, що погода впливає. Тому що пару днів тому була масована атака по південних регіонах. (...) Загалом статистика сьогодні така, що 233 дрони, запущені по нашій зоні відповідальності, були знищені силами оборони. І лише 47 були такими, що зафіксовані як влучання. Співвідношення досить красномовне. Ми, в принципі, уже винайшли способи, як з ними боротись", - повідомила Гуменюк, говорячи про бойові дрони-камікадзе.

Деталі

Що стосується впливу погоди на застосування дронів, то, зі слів Гуменюк, це можуть бути тумани і контраст температур. "Відповідно, їх виявляти складно, і звук розноситься не так якісно, навіть той самий мопедний звук. Але все одно маємо способи, можливості і результат влучання", - сказала вона.

Доповнення

росія приблизно з середини вересня проводить атаки в Україні за допомогою дронів-камікадзе, які, за словами українських військових, є безпілотниками Shahed-136 іранського виробництва, що російські окупанти маркують як "Герань-2". 23 вересня вперше був збитий багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

З вересня 2022 року українські захисники збили понад 300 ворожих дронів-камікадзе іранського виробництва "Shahed-136".

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо постачання іранських дронів і ракет у війні рф проти України.

Іран кілька разів цього місяця заперечував, що постачає зброю росії.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі