sili-oboroni-mayut-taktichni-uspikhi-vzdovzh-mezhi-kharkivskoyi-i-luganskoyi-oblastey-isw

Сили оборони мають тактичні успіхи вздовж межі Харківської і Луганської областей – ISW

 • 299474 переглядiв

КИЇВ.19 липня. УНН. У вівторок українські війська проводили контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках лінії фронту та завоювали тактичні успіхи вздовж адмінмежі Харківської та Луганської областей. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

Зазначається, російські війська перекидають підкріплення на Бахмутському напрямку та зосереджують основні сили на Куп’янському напрямку у зв’язку з наступом українських військ в районі Бахмута.

За оцінками, у такий спосіб російські війська мають на меті відтягнути українські резерви в район Куп’янська та від критичних ділянок фронту, де українські війська ведуть контрнаступальні операції.

Цитата

«ISW продовжує оцінювати, що російські сили навряд чи здійснять тактично значущий прогрес або оперативний прорив між північно-східною частиною Харківської та Луганської областей через низьку якість російських сил, розгорнутих у цьому районі», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Відомо, що у районі Куп'янська діють підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії росії і підрозділи колишніх бранців «Шторм-З».
Аналітики ISW оцінюють, що елементи 1-ї гвардійської танкової армії сильно зношені, а підрозділи «Шторм-З» страждають від поганого морального стану та дисципліни.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У білорусь заїхала вже шоста колона "вагнерівців"

     • 346043 переглядiв

    Який емодзі найпоширеніший у світі: дослідження

     • 400544 переглядiв