shyrokyi-front-ta-tekhnika-barabash-rozpoviv-chym-tretii-shturm-avdiivky-vidrizniaietsia-vid-poperednikh

Широкий фронт та техніка: Барабаш розповів, чим третій штурм Авдіївки відрізняється від попередніх

 • 19545 переглядiв

Ворог розпочав третю хвилю атак на Авдіївку, розширюючи наступ з різних напрямків, включаючи Донецьк, використовуючи піхоту, техніку, артилерію та авіацію. Незважаючи на бойові дії, в місті триває щоденна евакуація.

Третя хвиля наступу на Авдіївку, яку розпочав ворог, відрізняється тим, що ворог розширив напрямки ударів та намагається захопити місто з боку Донецька. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає кореспондент УНН.

Штурмові дії не припинялися, але пішла третя хвиля масованого наступу. Ця хвиля відрізняється від попередніх: якщо раніше вони йшли колонами з визначених напрямків, то тепер намагаються прорватися з різних боків. Вони лізуть з усіх напрямків – флангів, півдня та півночі, як вони і робили раніше. Також на "промку" полізли. Намагаються з боку Донецька, зі сторони Спартака, проводити штурмові дії

- сказав Віталій Барабаш.

Деталі

Він зазначив, що ворог застосовує велику кількість піхоти. А в бік промислової частини міста, де є асфальтоване покриття, поїхала ворожа техніка. Також Віталій Барабаш відзначив, що ворог активно застосовує авіацію, яка запускає крилаті авіабомби та касетні боєприпаси. Також активізувалася артилерія, кількість артобстрілів позицій українських захисників рахується сотнями одиниць на добу, а авіабомбових ударів – десятками.

Фіксуються також удари по місту – від 30 до 40 масованих обстрілів на добу. У тому числі ворог застосовує для ударів по місту КАБ-500, на день у Авдіївці буває від 8 до 20 авіабомбових ударів.

Евакуація

Віталій Барабаш відзначив, що в укриттях Коксохімічного заводу ще залишаються люди, які не погоджуються на евакуацію. Днями вдалося вмовити та вивезти ще двох, 13 людей залишаються на заводі.

В інших частинах міста евакуація продовжується, виїжджають 10-15 людей не день і за минулий тиждень вивезли 102 людини. Станом на ранок 24 листопада в Авдіївці залишилося 1350 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Авдіївку: російські війська можуть зазнати значних втрат під час спроби штурму коксохіму - британська розвідка

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    З шевроном ЗСУ: НБУ відкарбував пам'ятну монету "Рік Дракона"

     • 14964 переглядiв

    Вибухи у Миколаєві влада пояснила роботою військових за містом

     • 19732 переглядiв