ukenru
shveytsariya-priynyala-pyatiy-paket-sanktsiy-proti-rosiyi

Швейцарія прийняла п'ятий пакет санкцій проти росії і білорусі

 • 103335 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Швейцарія ухвалила п'ятий пакет санкцій, прийнятий раныше Європейський союзом, проти росії та білорусі за військову агресію Москви проти України, заявив уряд у середу. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Країна схвалила запровадження санкцій щодо 200 фізичних та юридичних осіб, у тому числі двох дочок президента росії володимира путіна.

"Список санкцій Швейцарії тепер повністю повторює список санкцій ЄС", - йдеться у заяві.

Поправки набудуть чинності о 16:00 за Грінвічем.

У п'ятницю ЄС офіційно прийняв нові радикальні санкції проти росії, включаючи заборону імпорту вугілля, деревини, хімікатів і всі операції з чотирма російськими банками, включаючи ВТБ.

Швейцарія відхилилася від пакету ЄС лише тим, що виключила заборони на автомобільні та морські перевезення в ЄС, які, за її словами, не потрібні через географічне розташування Швейцарії.

Доповнення

Минулого тижня альпійська країна заявила, що наразі заморозила 7,5 млрд швейцарських франків (8 млрд доларів) у фондах та активах у рамках санкцій проти росіян.

Сусід Швейцарії Ліхтенштейн також ухвалив санкції ЄС і заявив минулого тижня, що заморозив близько 260 мільйонів швейцарських франків, пов'язаних із росією.

На відміну від інших країн, Швейцарія не вислала жодного російського дипломата.

Українські Національні Новини

Новини Світу