shveytsariya-pidtrimala-stvorennya-spetsialnogo-tribunalu-dlya-rosiyi

Швейцарія підтримала створення спеціального трибуналу для росії

 • 24146 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Швейцарія заявила про приєднання до країн, які виступають за створення спецтрибуналу для розслідування злочину агресії росії проти України, зазначивши, що агресія рф проти України не повинна залишитися безкарною. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Швейцарії, передає УНН.

Цитата

"Швейцарія твердо переконана, що агресія проти України не повинна залишитися безкарною", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Швейцарія офіційно приєдналася до основної групи на зустрічі в Берліні 16 листопада 2023 року, країну представляв посол Франц Перерез, голова Директорату міжнародного публічного права. За останні місяці ініціативу підтримали 38 країн, у тому числі Франція, Німеччина, Норвегія, Гватемала, Японія та Канада.

"Участь Швейцарії в цій основній групі доповнює її підтримку національних і міжнародних зусиль щодо судового переслідування та судового розгляду всіх міжнародних злочинів, скоєних в Україні. Ці ініціативи відповідають давньому зобов’язанню Швейцарії боротися з безкарністю", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві Швейцарії.

У МЗС заявили, що хоча Міжнародний кримінальний суд (МКС) має повноваження переслідувати воєнні злочини й злочини проти людяності, скоєні в Україні, він не має юрисдикції щодо "злочину агресії" в цьому конфлікті, оскільки ані росія, ані Україна не ратифікували договір про створення цього суду.

Також наголошується, що Швейцарія буде прагнути до перегляду Римського статуту, щоб полегшити юрисдикцію МКС щодо розгляду злочину агресії в усіх контекстах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Європи виявилася найбільш дієздатною міжнародною організацією, яка готова реагувати на виклики, пов'язані з російською агресією – Тарасюк

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Кропивницькому пролунав вибух - ЗМІ

     • 65041 переглядiв

    Суд залишив Коломойського під вартою

     • 26943 переглядiв

    Херсон під ворожим вогнем: у місті чути вибухи

     • 28081 переглядiв

    В Японії рекордно впала підтримка прем'єра Кісіди - опитування

     • 27149 переглядiв