ukenru
shveytsariya-dozvolila-svoyim-gromadyanam-minyati-stat-z-16-rokiv

Швейцарія дозволила своїм громадянам міняти стать з 16 років

 • 16863 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Жителі Швейцарії вже з 1 січня зможуть на законних підставах і без медичного втручання змінювати стать, за умови, якщо досягли 16 років. Про це інформує Reuters, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що такий крок "виведе країну в лідери Європейського руху за гендерну самоідентифікацію".

Так, за новими правилами, будь-який громадянин Швейцарії у віці від 16 років і старше, який не перебуває під законною опікою, зможе змінити свою стать і юридичне ім'я в документах, самостійно відвідавши ЗАГС. Відзначається, що медичні показання для даної процедури не будуть потрібні.

Це також означає, що для зміни статі швейцарцям не потрібно буде проходити обстеження. Для того, щоб таку процедуру змогли зробити ті, хто молодше 16 років - необхідна згода опікуна або батьків.

Зазначається, що це змінює існуючий у Швейцарії набір регіональних стандартів, які часто вимагають довідки від медичного працівника, що підтверджує трансгендерну ідентичність людини.

Швейцарія стала однією з небагатьох країн, що дозволяють людині змінювати стать без гормональної терапії і без медичного втручання, додає Reuters.

Додамо

Тим часом Конгрес Чилі прийняв закон про легалізацію одностатевих шлюбів, що стало важливою віхою для консервативної південноамериканської нації після десятирічної юридичної битви.

А в столиці Японії Токіо планують дозволити одностатеві шлюби в квітні 2022 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу