ukenru
shvetsiya-zakrila-zonu-baltiyskogo-morya-bilya-vitokiv-gazu-z-pivnichnikh-potokiv

Швеція закрила зону Балтійського моря біля витоків газу з "Північних потоків"

 • 110249 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Шведський прокурор, відповідальний за розслідування витоків із трубопроводів "Північний потік - 1" і "Північний потік - 2", заявив, що розпорядився закрити зону довкола Балтійського моря у зв'язку з попереднім розслідуванням щодо "ймовірної масштабної диверсії". Про це інформує УНН з посиланням на The Associated Press.

Цитата

"Я розумію значний суспільний інтерес, але ми перебуваємо на початку попереднього розслідування, і тому я не можу вдаватися в подробиці щодо того, які слідчі дії ми застосовуємо", - сказав прокурор Матс Люнгквіст.

Деталі

Крім цього, берегова охорона Швеції повідомила, що кораблям, водолазам, рибальським суднам і підводним апаратам, серед іншого, заборонено наближатися до двох витоків біля Швеції ближче, ніж на 9,3 кілометра.

Контекст

26 вересня на російських газопроводах "Північний потік - 1" і "Північний потік - 2" сталися витоки, внаслідок чого газ потрапив у Балтійське море біля берегів Данії та Швеції. Сейсмологи зафіксували вибухи у цьому районі, а поліція кількох країн розпочала розслідування.

У неділю, 2 жовтня, Данське енергетичне агентство повідомило, що витік газу на “Північних потоках” припинився, тиск стабілізувався.

Нагадаємо

Норвегія направила солдатів для охорони великих наземних нафто- та газопереробних заводів у рамках ширших зусиль щодо посилення безпеки на тлі підозр у тому, що минулого тижня в газопроводі "Північний потік" стався витік через саботаж.

Українські Національні Новини

Новини Світу