shveitsariia-zamorozyla-lyshe-5percent-vid-zahalnoi-sumy-rosiiskykh-aktyviv-u-kraini-kuleba

Швейцарія заморозила лише 5% від загальної суми російських активів у країні - Кулеба

 • 27975 переглядiв

Швейцарія заморозила 8,2 мільярда доларів російських активів, що становить лише 5% від загального обсягу російських статків у країні.

Швейцарія заморозила 8,2 мільярда доларів російських активів, які перебувають під санкціями, що становить лише 5% від загальних російських активів у країні. Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю SWI swissinfo.ch, пише УНН.

Наразі Швейцарія заморозила активи російських осіб, які потрапили під санкції, на суму 7,5 млрд швейцарських франків (8,2 млрд доларів), що становить лише 5% від загальної суми російських активів у країні, яка оцінюється в 150 млрд швейцарських франків. Ми вважаємо, що Швейцарія має можливість зробити більше. Такі дії дадуть зрозуміти, що агресія є неприйнятною і що всі повинні дотримуватися правил. Це буде потужним стримуючим фактором для будь-якої країни, яка спокуситься розпочати збройну агресію

- сказав Кулеба.

Також, з його слів, згідно з інформацією українсьої сторони, Швейцарія заблокувала близько 15 мільярдів доларів (13,6 мільярда швейцарських франків) російських активів, як приватних, так і суверенних. 

Швейцарія розглядає можливість використання російських активів для репарацій Україні07.03.24, 22:48

Популярні

Новини по темі

У Харкові відкрили два центри рекрутингу до Сил оборони

 • 24643 переглядiв