shuliak-zaklykaie-parlament-nehaino-ukhvalyty-riad-zakonoproiektiv-shchodo-mistsevoho-samovriaduvannia

Шуляк закликає парламент негайно ухвалити ряд законопроєктів щодо місцевого самоврядування

 • 23583 переглядiв

Олена Шуляк, голова партії "Слуга народу", закликала Парламент негайно ухвалити низку законопроектів про місцеве самоврядування, включаючи закони про демократію на місцевому рівні, органи самоорганізації населення, прозорість місцевої влади та публічні консультації, які є частиною програми Українського фонду.

Верховній Раді пропонують негайно ухвалити низку законопроєктів щодо місцевого самоврядування. Мова йде про проєкти закону про народовладдя на рівні місцевого самоврядування, про органи місцевої самоорганізації населення та про публічні консультації, який є частиною програми Ukraine Facility. Про це під час відкритого діалогу "Реформа місцевого самоврядування: 10 років на марші" заявила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, передає УНН.

Деталі

Як зазначила Шуляк, на сьогодні не вистачає впливу звичайного мешканця на всі ті рішення, які повинні прийматися на рівні громади.

Тому зараз ми інколи бачимо, як перекладається бруківка, інколи навіть спекулюють на питаннях доступності, безбар’єрності. Ми бачимо як програма "Захисник міста" фінансується менше, ніж програма розвитку туризму. Ми бачимо як витрачаються кошти на облаштування кабінетів чиновників. І це якраз про те, що в парламенті є низка законопроєктів, які потрібно ухвалювати негайно для того, щоб громади, мешканці могли використовувати всі інструменти в різних процесах, які стосуються прийняття рішень

- сказала Шуляк.

Шуляк зазначила, що мова йде, зокрема, про законопроєкти №7283 про народовладдя на рівні місцевого самоврядування; №6319 про органи місцевої самоорганізації населення; №6401 про прозорість роботи органів місцевого самоврядування, який знаходиться на підписі у президента Володимира Зеленського, а також законопроєкт №4254 про публічні консультації, який став частиною українського плану Ukraine Facility.

Нагадаємо

Законопроєкт про місцеві адміністрації готується до розгляду в Верховній Раді. Він встановлює адміністративний нагляд за рішеннями органів місцевого самоврядування та пропонує новий механізм відбору та призначення голів місцевих державних адміністрацій.

Україна затвердила план з реформування місцевого самоврядування: що передбачається26.03.24, 17:35

Популярні

Новини по темі

Держборг України наблизився до 5,5 трлн грн

 • 23384 переглядiв

У використанні Starlink росіяни відчують труднощі - Федоров

 • 26138 переглядiв