shukala-remontni-bazi-zsu-na-zhitomirschini-zatrimano-rosiysku-agentku

Шукала ремонтні бази ЗСУ на Житомирщині: затримано російську агентку

 • 197103 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. На Житомирщині була виявлена російська агентка, яка активно здобувала дані про розташування українських військових підрозділів та їх ремонтні бази для подальшої передачі російським розвідувальним службам, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Відомо, що весною цього року жінка переселилася з Донеччини до Житомирської області. Після переїзду вона самостійно звернулася до російських спецслужб і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

За цією метою вона стала активним учасником різних груп у забороненій соціальній мережі "Однокласники", де публікувала антиукраїнський контент.

Під час розмови один з контактерів запропонував жінці приховану співпрацю на користь країни-агресора.

Згідно з розслідуванням, виявилося, що цей "незнайомець" насправді був представником російської військової розвідки.

За успішне виконання ворожих завдань окупант обіцяв зрадниці легалізувати отримання російського паспорта та допомогти їй переїхати до рф без перешкод.

Також зазначається що на початку розвідницької та диверсійної діяльності, жінка передавала всю зібрану інформацію ворожій розвідці через зашифровані чати у месенджерах.

Однак пізніше російський "куратор" перевів співробітницю на комунікацію через зашифрований електронний поштовий канал.

Ворожу агентку затримали за кілька днів до її спроби виїзду до рф через інші країни.

Під час обшуків у місці її проживання були виявлені мобільні телефони, які вона використовувала для зв'язку з агресором.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру за статтею 111 частина 2 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану).

Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині група жінок "зливала" дані про ЗСУ агентам фсб і "вагнерівцям". Жінкам загрожує довічне ув’язнення

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі