ukenru
shtrafi-za-dopuschennya-achs-ne-nabuvayut-rozgolosu-u-zmi

Штрафи за допущення АЧС не набувають розголосу у ЗМІ

 • 5558 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Штрафи, накладені на порушників ветеринарно-санітарних норм в рамках боротьби з АЧС, широко не висвітлюються у ЗМІ. Про це УНН розповів експерт, ветеринарний консультант Дмитро Новаковський.

"На даний момент інформація щодо штрафів підприємств, де були допущені спалахи АЧС, широко не висвітлюється у ЗМІ. Не висвітлюються і ті особи, підприємства, які понесли відповідальність. І я вважаю, що публікація штрафів, їх широке висвітлення не дасть ніякого результату. Хіба що для подальшого напруження і залякування суспільства. На попередження цього захворювання відповідальність певних осіб ніяк не вплине, адже всі, скажімо так, свідомі власники підприємств - вони і так забезпечують себе, відгороджуються, адже це їх прямі збитки", - розповів він.

Також, на думку Д.Новаковського, підвищення штрафів за допущення АЧС не принесе користі для розвитку галузі свинарства в цілому. Проблему потрібно вирішувати покроково, зауважив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Справжні винуватці катастрофічних масштабів АЧС в країні не покарані 

"Штрафи за АЧС, їх підвищення не принесуть ніякої користі для розвитку галузі, крім наповнення бюджету. Ситуацію із АЧС треба вирішувати так, як вона вирішується зараз: контроль за вакцинацією проти класичної чуми свиней - це дотримання норм і пропускного режиму на такі підприємства. І контроль популяції диких тварин, які є рознощиками хвороби" – наголосив він.

Нагадаємо, порушники вет-санітарних норм щодо АЧС сплатили лише 5,5 тис. грн штрафів

При цьому за словами нардепа, С.Тригубенка, профільні відомства лишили фермерів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС.

Також нагадаємо, за даними ЗМІ, агрохолдинг "Агрейн" приховав АЧС та експортував заражену свинину.

Українські Національні Новини

Суспільство