shtaynmayer-skasuvav-vizit-do-kiyeva-z-mirkuvan-bezpeki-bild

Штайнмаєр скасував візит до Києва "з міркувань безпеки" - Bild

 • 150686 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр скасував запланований на четвер візит до Києва, передає УНН із посилання на Bild.

Деталі

За даними видання, про візит до української столиці домовилися тижнями, у Києві скасування викликало роздратування.

Як стало відомо BILD, канцелярія федерального президента аргументувала відмову «міркуваннями безпеки». Представник українського уряду сказав BILD: «Поки федеральний президент скасовує свій візит, є багато міжнародних дипломатів і гостей, які хочуть показати свою присутність у столиці прямо зараз».

Додамо

Міністр закордонних справ Греції відвідав Київ у середу. У четвер очікується ще один візит на високому рівні ще одного глави держави.

Протягом майже двох тижнів росія неодноразово атакувала українську столицю ракетами, крилатими ракетами та іранськими безпілотниками-камікадзе. Також у середу в Києві пролунали кілька вибухів. Однак російські ракети вдалося перехопити за допомогою німецької системи ППО IRIS-T.

Нагадаємо

Навесні президент України Володимир Зеленський відмовився від візиту федерального президента до Києва. Це призвело до місяців розбіжностей між Києвом і Берліном. Влітку Зеленський нарешті запросив федерального президента відвідати українську столицю. Зазначається, що Штайнмаєр і Зеленський врегулювали розбіжності під час телефонної розмови.

Підґрунтям скасування стала провальна політика Штайнмаєра щодо росії. Будучи міністром закордонних справ, політик СДПН виступав за добрі відносини з росією – навіть після незаконної анексії Криму та прихованого російського вторгнення на Донбас з 2014 року.

Лише після російського вторгнення в Україну в лютому Штайнмаєр публічно визнав свої помилки. В інтерв’ю BILD am Sonntag він пояснив: «Моя прихильність Nord Stream 2 була явною помилкою. Ми трималися за мости, в які росія вже не вірила і про які нас попереджали наші партнери».

Штайнмаєра довгий час вважали архітектором політики Німеччини щодо росії, і він підтримував хороші стосунки з міністром закордонних справ Кремля сергієм лавровим. За колишнього канцлера Герхарда Шредера, який після канцлерства влаштувався газовим лобістом російських енергетичних компаній, Штайнмаєр кілька років очолював відомство федерального канцлера.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі