sholts-ne-pidtverdiv-peredachu-ukrayini-raket-taurus-ukrayini

Шольц не підтвердив передачу Україні ракет Taurus Україні

 • 1423679 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Нових рішень щодо питання передачі Німеччиною ракет Taurus Україні нині немає. Про це заявив німецький канцлер Олаф Шольц під час дебатів на телеканалі N-TV, передає УНН.

Цитата

"Немає жодного нового стану справ, щоб повідомити про це питання. Ми, як і раніше, зосереджені на постачанні зброї для протиповітряної оборони, важкої артилерії, а також танків", — пояснив голова уряду Німеччини.

За його словами, Берлін продовжить співпрацю з партнерами щодо подальшої військової допомоги Україні.

Доповнення

Водночас, як пише Rheinische Post, голова оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман виступила, щоб Україні надати ракети Taurus без обмеження дальності.

"Україні потрібні німецькі крилаті ракети Taurus для того, щоб атакувати суто військові об'єкти на території росії, звідки постійно завдаються удари", — зазначила депутатка.

За інформацією Spiegel, між федеральним урядом і виробником Taurus ведуться переговори. Відповідно, міністр оборони Борис Пісторіус звернувся до виробника з проханням включити в крилаті ракети обмеження на програмування цілей. Канцлер Олаф Шольц хоче застосувати технічні модифікації, щоб не дати Україні атакувати територію Росії із застосуванням систем далекобійної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКулеба про ракети Taurus і ATACMS для України: треба більше часу, але це в процесі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц не підтвердив передачу Україні ракет Taurus Україні

     • 1423679 переглядiв

    Біля берегів Сицилії дослідники виявили три підводні вулкани

     • 1331636 переглядiв

    У Маріуполі окупанти знищили мурал з казковим перонажем

     • 1104231 переглядiв