shmyhal-pro-chesku-initsiatyvu-pershi-50-tys-boieprypasiv-nadiishly-do-ukrainy-chastyna-zaraz-na-linii-frontu

Шмигаль про "чеську ініціативу": перші 50 тис. боєприпасів надійшли до України, частина зараз на лінії фронту

 • 27698 переглядiв

"Чеська ініціатива" вже діє: перші 50 000 снарядів прибули в Україну, частина з них зараз використовується на лінії фронту для знищення російських окупантів.

"Чеська ініціатива" вже діє. Перші 50 тис. снарядів вже надійшли до України, частина цих боєприпасів прямо зараз на лінії фронту знищує російських окупантів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем'єром Чехії Петром Фіалою, передає кореспондент УНН.

Ще один постійний пункт діалогу - це реалізація чеської ініціативи щодо постачання боєприпасів для України. Ця ініціатива вже діє, перші 50 тис. снарядів вже надійшли до України, частина цих боєприпасів прямо зараз на лінії фронту знищує російських окупантів,

- сказав Шмигаль.

Деталі

Він зазначив, що Україна сподівається на спільні проєкти у виробництві боєприпасів на території Чехії.

"Маємо гарні перспективи та сподіваємося на спільні проєкти у виробництві боєприпасів на території Чехії, або у безпечних місцях в Україні, а також спільний ремонт вертольотів типу Мі на території Чехії", - розповів Шмигаль.

Доповнення

Президент Чехії Петро Павло повідомляв, що Україна в липні і серпні цього року в рамках чеської ініціативи отримає по 50 тисяч боєприпасів, а з вересня по кінець року - по 80-100 тисяч боєприпасів щомісяця.

Популярні

Новини по темі