shmyhal-obhovoryv-zi-slovatskym-kolehoiu-fitso-dvostoronniu-spivpratsiu-mizh-ukrainoiu-ta-slovachchynoiu

Шмигаль обговорив зі словацьким колегою Фіцо двосторонню співпрацю між Україною та Словаччиною

 • 36856 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив зі словацьким колегою Робертом Фіцо двосторонню співпрацю та зусилля з відновлення України. Зокрема, під час цих перемовин були підняті питання енергетики та порядку в прикордонній зоні. Україна подякувала Словаччині за допомогу з електроенергією та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Прем’єрміністр Денис Шмигаль провів телефонну розмову зі словацьким колегою Робертом Фіцо. Про перебіг цих перемовин повідомила пресслужба українського прем’єра передає УНН.

Провів першу розмову з новопризначеним Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Окреслили пріоритетні напрямки двосторонньої співпраці: відновлення, енергетика, розвиток прикордонної інфраструктури. Озвучив потреби в інженерній техніці для гуманітарного розмінування, які виробляють словацькі компанії. Розраховуємо на участь словацьких компаній у різних сферах відновлення України.

– поділився деталями розмови з Фіцо український прем’єр.

Деталі

За інформацією пресслужби українського прем’єрміністра Шмигаль та Фіцо окремо проговорили співпрацю в енергетиці. Україна висловила вдячність Словаччині за її допомогу із постачанням електроенергії.

Торкнулися під час своєї розмови прем’єри й ситуації на кордоні. Було відзначено, що проїзд першочергових вантажів здійснюється безперешкодно. Українська сторона розраховує найближчим часом укласти зі словаками міжурядову угоду про контроль на спільних пунктах пропуску.

Також, Шмигаль та Фіцо говорили про реалізацію формули миру Президента Володимира Зеленського. На завершення, Шмигаль подякував Словаччині за послідовну підтримку європейської перспективи України. А також висловив сподівання на позитивні рішення саміту лідерів ЄС цього місяця.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Крим: у Міжводному побільшало російських військових

     • 34415 переглядiв

    "Тернопільгаз" перейшов під управління "Нафтогазу"

     • 30580 переглядiв

    Британія передала Україні ракети Martlet - ЗМІ

     • 31404 переглядiв

    Росіяни обстріляли в Херсоні дитячий садок: відео

     • 32795 переглядiв