ukenru
shmigal-zmini-do-konstitutsiyi-schodo-detsentralizatsiyi-provedut-cherez-veliku-suspilnu-diskusiyu

Шмигаль: зміни до Конституції щодо децентралізації проведуть через велику суспільну дискусію

 • 11546 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що основним питанням, яке стоїть перед урядом, є прийняття змін до Конституції щодо децентралізації. Їх будуть обговорювати через велику суспільну дискусію. Про це він сказав під час години запитань до уряду у парламенті, передає кореспондент УНН.

"Основне питання, яке зараз стоїть, це прийняття змін до Конституції. Ми започаткували і проводим велику суспільну дискусію. Вона пройшла наскрізно по всім регіонам. Залишається сьогодні провести в Краматорську ще раз дискусію за участю фасилітаторів і медіаторів, як ми їх називаєм: за участі експертів, за участі місцевих лідерів думок і громад", - сказав Шмигаль, говорячи про децентралізацію.

Він також додав, що з наступного тижня перейдуть до обговорення змін у Києві з асоціаціями, експертами, за участі парламентарів та Кабінету міністрів.

"Будем готувати декілька варіантів, які піднімемо знизу, від людей, від громадських організацій, від асоціацій, для того, щоб тут, у парламенті, дискусія була предметною, і ми вже не мали сумнівів в тому, що пропозиції, які ми розглядаємо, були підняті від людей і від громад", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, 28 лютого в Україні розпочали громадські обговорення законопроекту про децентралізацію.

Українські Національні Новини

Політика