ukenru
shmigal-rozpoviv-khto-vidpovidalniy-za-brak-likiv-i-zasobiv-u-medzakladakh

Шмигаль розповів, хто відповідальний за брак ліків і засобів у медзакладах

 • 19363 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Білоцерківська станція екстреної допомоги незабезпечена ліками та засобами індивідуального захисту і має старі автомобілі, попри те, що держава виділяє кошти на ремонт. Подібна ситуація спостерігається у багатьох закладах охорони здоров’я через середній рівень державного менеджменту. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

"Був сигнал від колективу Білоцерківської станції екстреної допомоги, ми виїхали з міністром охорони здоров’я. І там типова ситуація, коли держава виділяє кошти, НСЗУ підписує договори про 100% забезпечення коштами, а по факту ми бачимо, що ремонти відсутні, автомобілі старі, забезпечення ліками немає, із засобами індивідуального захисту є проблеми, і це все впирається в людський фактор", - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що за результатами робочої поїздки до Київської області буде зроблено висновки та дані відповідні доручення як стосовно станції екстреної допомоги Білої Церкви, так і щодо системного вирішення цієї проблеми.

"На мою думку, подібна ситуація є у багатьох закладах охорони здоров’я, а медики сьогодні знаходяться на передовій боротьби з епідемією коронавірусу. Проблема полягає в середньому рівні державного менеджменту, до якого є питання", - додав Денис Шмигаль.

За його словами, сьогодні кожна медична установа є комунальною неприбутковою установою, відповідно є керівник, який несе відповідальність і є відповідні місцеві органи самоврядування, які також несуть за це відповідальність.

"Держава виділяє кошти, з 1 квітня уже працює система за угодами укладеними з НСЗУ, відповідно до цієї системи кожен заклад отримує кошти за роботу з коронахворими, далі керівник уже приймає рішення і розподіляє зароблені установою кошти між лікарями. І тут уже виникають питання справедливості розподілу і оплати кожному, хто працював з коронахворими", - зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, НСЗУ вже уклало угоди з 90% лікарень та 100% закладів екстреної медицини.

Українські Національні Новини

Політика