shmigal-obgovoriv-z-baydenom-zaprovadzhennya-sanktsiy-proti-yadernoyi-galuzi-rosiyi

Шмигаль обговорив з Байденом запровадження санкцій проти ядерної галузі росії

 • 467899 переглядiв

Цитата

«Одночасно з допомогою економіці України важливо продовжувати тиск на економіку росії. Тому ще одним пунктом вчорашніх переговорів стали антиросійські санкції. Зараз для нас важливо, аби ядерна галузь рф і державна компанія «росатом» перестали бути гаманцем для продовження цієї війни. Тому ми наголошуємо на важливості запровадження санкцій проти ядерної галузі росії. Тож очікуємо на нові санкції в цьому напрямку - як від Сполучених Штатів, так і від Європейського Союзу», - сказав Шмигаль.

Окрім того, він повідомив, що під час зустрічі з президентом Байденом та його командою в широкому форматі було обговорено багато питань про співпрацю, зокрема і про фінансову підтримку України.

«Порушувалося питання швидкого відновлення, на яке Сполучені Штати спрямовують 1,5 млрд доларів, а також виділення понад 1 млрд доларів на підтримку енергетики України та Молдови. Ми також розраховуємо якнайшвидше отримати перший транш анонсованої бюджетної допомоги у 10 млрд доларів. Це важливий елемент нашої фінансової стійкості», - розповів Шмигаль.

Доповнення

Зеленський закликав запровадити санкції проти “Росатома” за ядерний шантаж рф.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі