ukenru
shmigal-mvf-ne-vislovlyuye-svoyi-za-chi-proti-pro-rishennya-uryadu-schodo-tarifiv

Шмигаль: МВФ не висловлює свої "за" чи "проти" про рішення уряду щодо тарифів

 • 12827 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Міжнародний валютний фонд не висловлює "за" чи "проти" про рішення уряду щодо тарифів, вони дивляться на спроможність бюджету України виконувати зобов’язання як перед людьми, так і перед партнерами. Про це заявив в ефірі "Сніданку з 1+1" прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

"Ми дуже плідно співпрацюємо з МВФ, ми отримали перший транш. В Україні працює місія щодо розгляду всіх питань по виконанню меморандуму для отримання другого траншу. У нас абсолютно конструктивний діалог, МВФ не висловлює "за" чи "проти" (щодо тарифів - ред.), це рішення уряду України. Ми дбаємо про громадян України. МВФ розглядає, чи впливають ці рішення на спроможність бюджету України виконувати свої зобов’язання перед людьми і перед нашими партнерами. Дане рішення фактично не впливає на спроможність бюджету, тому ми продовжуємо розмову з МВФ", - сказав Шмигаль.

Також він додав, що МВФ занепокоєні, щоб не повернулося державне тарифне регулювання.

"Ні, ми будемо працювати в ринку газу і в ринку електроенергії. У даному випадку ці заходи спеціалізовані, щоб захистити громадян України від впливу біржових ризиків і коливань", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, як повідомили у Мінфіні, Міжнародний валютний фонд занепокоєний наміром українського уряду найближчим часом прийняти рішення про зниження цін на газ для побутових споживачів.

Українські Національні Новини

Політика