ukenru
shevchenko-usik-svitolina-ta-inshi-legendi-ukrayinskogo-sportu-zaklikali-yes-nadati-ukrayini-status-kandidata

Шевченко, Усик, Світоліна та інші: легенди українського спорту закликали ЄС надати Україні статус кандидата

 • 199960 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Міністерство молоді та спорту спільно з українськими спортсменами записали відеозвернення із закликом на підтримку кандидатства України в члени ЄС, передає УНН.

Деталі

Напередодні засідання Європейської ради, що відбудеться 22-23 червня, відомі українські спортсмени закликали країн-партнерів підтримати європейські прагнення України.

Цитата

"Серце Європи б’ється сьогодні в Україні. Україна бореться за свободу і цінності всього світу. Свобода і демократія — наші спільні цінності, за які ми віддаємо свої життя. Майбутнє Європи визначається сьогодні в Україні", - йдеться у зверненні.

Крім того, до кампанії долучився міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Політик зазначив, що наразі 59 українських спортсменів та тренерів загинули внаслідок російської агресії.

"Новітня історія Європи пишеться зараз в Україні. З нами Європа стане ще сильнішою. Всією країною ми закликаємо лідерів держав-членів Євросоюзу підтримати нас, надавши нашій країні статус кандидата на членство в ЄС. Україна довела всьому світу, що варта цього", - підкреслив він. 

У записі відеозвернення взяли участь колишній гравець і тренер збірної України з футболу, володар Золотого м’яча Андрій Шевченко, перша ракетка України Еліна Світоліна, колишній футболіст і тренер Сергій Ребров, дзюдоїстка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Дар’я Білодід, шаблістка, олімпійська чемпіонка 2008 року Ольга Харлан, легкоатлетка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Ярослава Магучіх, плавець, срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор-2020 Михайло Романчук, чемпіон світу з боксу Олександр Усик.

Нагадаємо 

Заявка України на вступ до Європейського Союзу буде розглянута вже на наступному саміті ЄС в червні, йдеться у висновках засідання Євроради.

Українські Національні Новини

Суспільство