ukenru
shevchenko-potrapiv-u-top-20-naykraschikh-futbolistiv-khkhi-stolittya

Шевченко потрапив у ТОП-20 найкращих футболістів ХХІ століття

 • 15770 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Тренер національної збірної України Андрій Шевченко ввійшов в ТОП-20 ста найвеличніших футболістів ХХІ століття за версією журналу Independent, передає УНН.

Українцю віддали 19-е місце в списку 100 найкращих футболістів. Перед Шевченком – на 18-му місці розташувався легенда "Ліверпулю" Стівен Джеррард, а за ним – зірка "ПСЖ" бразилець Неймар.

"Один з найбільш смертоносних нападників у європейському футболі, пік Шевченка прийшов на "Мілан", де він виграв Лігу чемпіонів у 2003 році та "Золотий м’яч" у 2004-му", - зазначили автори рейтингу.

За версією журналу, ТОП-10 виглядає наступним чином:

1. Ліонель Мессі ("Барселона", Аргентина).
2. Кріштіану Роналду ("МЮ", "Реал", "Ювентус", Португалія).
3. Хаві Ернандес ("Барселона", Іспанія).
4. Роналдіньо ("ПСЖ", "Барселона", "Мілан", Бразилія).
5. Андрес Іньєста ("Барселона", Іспанія).
6. Роналдо ("Реал", "Барселона", "Мілан", "Інтер", Бразилія).
7. Тьєррі Анрі ("Арсенал", "Барселона", Франція).
8. Зінедін Зідан ("Ювентус", "Реал", Франція).
9. Кака ("Мілан", "Реал", Бразилія).
10. Фабіо Каннаваро ("Реал", "Ювентус", "Інтер", Італія).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воротар Лунін став претендентом на звання кращого молодого гравця

Як писав УНН, за словами спортивного ведучого Олександра Денисова, призначення Шевченка на посаду тренера збірної - одне із найуспішніших рішень Павелка. 

Раніше сам Павелко розповідав, що за рішення призначити Шевченка головним тренером національної збірної його багато критикували.

“Скільки було розмов щодо Андрія Шевченка і його призначення головним тренером національної збірної... Його називали "недосвідченим", але сьогодні, як кажуть у футболі, - "рахунок на табло". У нього дуже сильна тренерська команда, що складається з професіоналів з Італії, Іспанії. А сам Андрій - це символ українського футболу, який має величезний авторитет серед всього футбольного світу”, - зазначив з цього приводу Павелко в інтерв'ю УНН від 24 червня. 

Українські Національні Новини

Спорт