ukenru
shatdaun-u-ssha-zatyagnetsya-do-pochatku-nastupnogo-roku

"Шатдаун" у США затягнеться до початку наступного року

 • 11491 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Вимушене припинення роботи американських державних органів федерального рівня - так званий "шатдаун" - триватиме як мінімум до 2 січня 2019 року. Верхня палата конгресу США перенесла присвячене вирішенню цієї проблеми засідання саме до цього дня, передає УНН з посиланням на DW.

У відповідь на ці дії сенаторів президент США Дональд Трамп у Twitter знову звинуватив Демократичну партію у блокуванні виділення коштів на спорудження муру на кордоні з Мексикою. Серед іншого Трамп закинув демократам "тупість", з якою вони перешкоджають боротьбі з організованою злочинністю, нелегальною торгівлею наркотиками та людьми. 

Так само і речниця Білого дому Сара Сандерс, як зазначається, дорікнула членам Демократичної партії, що ті своїми діями заблокували роботу американського уряду, "захищаючи нелегальним мігрантів, а не громадян США".

21 грудня конгрес США не зміг досягнути згоди щодо окремих пунктів державного бюджету та відвернути так званий "шатдаун". Тож з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їхні співробітники відправлені у відпустку за власний рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "шатдаун" 420 тис. чиновників у США залишилися без зарплати

Головним каменем спотикання між представниками Республіканської та Демократичної партій США стало фінансування робіт зі зведення муру на кордоні з Мексикою. Демократи категорично відмовляються підтримати запропонований президентом Трампом проект, реалізація якого коштуватиме 5 млрд дол. Натомість демократи готові виділити на ці цілі 1,3 млрд дол.

Цей "шатдаун" став уже третім у 2018 році. Нинішній "шатдаун" зачепив понад 800 тисяч чиновників федерального рівня. Тим часом майже три чверті урядових установ, в тому числі міністерство оборони, міністерство охорони здоров'я та соціальні служби мають повне фінансування до вересня 2019 року.

Нагадаємо, у декількох штатах США масово пропадає інтернет та телефонний зв'язок.

Українські Національні Новини

Новини Світу