ukenru
shariy-mozhe-vidmovitisya-vid-ekstraditsiyi-v-ukrayinu-venediktova

Венедіктова розповіла, через що може зірватися екстрадиція Шарія

 • 129749 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова просить українських політиків відмовитися від емоційних висловлювань у бік проросійського журналіста Анатолія Шарія. За її словами, це може зашкодити процесу екстрадиції скандального блогера до України. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку у Facebook генпрокурора.

Цитата

"Дуже прошу всіх небайдужих громадян утриматись від емоційних висловлювань на адресу затриманого підозрюваного у скоєнні держзради та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Особливо прошу поводити себе стримано представників влади: від правоохоронців до депутатів всіх рівнів.

Чому це важливо - ми з вами не повинні мати жодних сумнівів у тому, що громадянин Шарій з великою ймовірністю скористається законним правом відмовитись від спрощеної процедури видачі до України, тобто від добровільної екстрадиції. Якщо саме так і відбудеться, то Анатолій Шарій із допомогою своїх юридичних радників може вдатися до використання різноманітних тактик захисту, в тому числі, спробують переконати компетентний суд у винятковій політичній основі притягнення його до кримінальної відповідальності.", - розповіла вона.

Деталі

Венедіктова зазначила, що Офіс генпрокурора ніколи і нікого не притягує до відповідальності тільки тому, що у тої чи іншої людини якісь "непідходящі" політичні погляди. Ставлення до Анатолія Шарія рішуче професійне - прокурори вважають, що ця людина порушила закон і має бути покарана.

Доповнення

Одночасно вона наголосила, що обрання Шарію запобіжного заходу наразі - це компетенція саме іспанського суду.

"Після затримання на території іншої держави, суд який прийматиме рішення щодо можливої екстрадиції, може залишити підозрюваного під вартою, випустити під заставу чи, наприклад, наказати залишатися під домашнім арештом. Іншими словами, підозрюваний Шарій (як і будь-який інший підозрюваний) буде знаходитися в екстрадиційний процедурі до моменту розгляду по суті", - підсумувала генпрокурор.

Нагадаємо 

5 травня в Іспанії затримано проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді, повідомили у Службі безпеки України. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП